Čo vieme o Dwayne “The Rock” Johnson – ovi

chudnutie s výživovým poradcom
Chudnutie s výživovým poradcom?
6. júla 2018
ako si neskrátiť život
Ako si (ne)skrátiť život! Tu sú rady!
6. júla 2018
Zobraziť všetko

Čo vieme o Dwayne “The Rock” Johnson – ovi

čo vieme o dwayne the rock johnson

Dwayne Johnson je v súčasnosti jedným z najobľúbenejších akčných hercov. Prezývka „The Rock“ (v preklade skala) sa k nemu naozaj hodí – jeho postavu by mu mohli závidieť aj mnohí kulturisti. Poďme sa teda bližšie pozrieť na jeho život a na to ako cvičí alebo ako sa stravuje.

Život Dwayna Johnsona

Dwayne Douglas Johnson sa narodil 2. mája 1972 v kalifornskom Haywarde. Za mlada sa venoval americkému futbalu, ale jeho futbalovú kariéru ukončilo vážne zranenie chrbta. Neskôr sa teda začal zaujímať o wrestling, ktorému sa venoval jeho otec a aj jeho dedko.

Vo wrestlingu sa Dwayne rýchlo preslávil a získal prezývku „The Rock“, ktorú používa dodnes. Bol 10 – krát svetovým šampiónom vo wrestlingu a vyhral mnoho ďalších titulov. Pokiaľ chcete vedieť viac o jeho wrestlingovej kariére, určite neprehliadnite tento dokument The Epic Journey of Dwayn e ‘The Rock’ Johnson.

Dwayne a jeho herecká kariéra

„The Rock“ sa však po niekoľkých rokoch prestal venovať wrestlingu a začal sa zaujímať o herectvo. V roku 2001 sa mu podarilo preraziť vďaka roli vo filme Múmia sa vracia, v ktorom sa krátko objavil ako kráľ škorpión.

Táto rola naštartovala jeho hereckú kariéru – potom sa totiž začali objavovať ponuky na hlavné role. Dwayne sa následne objavil v úspešných filmoch, ako napríklad Vítajte v džungli alebo Kráčajúca skala, vďaka čomu získaval čoraz viac fanúšikov.

V posledných rokoch sa objavil hlavne v sérii Rýchlo a zbesilo, kde má rolu hlavného federálneho agenta Hobbsa. Úspešný však bol aj film Práskač alebo Pot a krv, ktorý je o fitness.

Jak „The Rock“ trénuje?

Dwayne vstáva okolo 4 ráno a pokiaľ práve netočí nejaký film, mieri ihneď do posilňovne alebo robí ranné kardio. Trénuje 6 – krát týždenne a každý jeho tréning trvá približne 90 – 100 minút.

Posilňuje väčšinou iba jednu svalovú partiu denne – v pondelok prsia, v utorok nohy, v stredu brucho a ruky, v štvrtok chrbát, v piatok ramená a v sobotu opäť nohy.  V nedeľu má voľno.

Spravidla posilňuje v 3 – 4 sériách po 12 opakovaní, niekedy až do úplného vyčerpania. Často cvičí tzv. supersérie (tiež väčšinou 4 – krát).

Dwaynov jedálniček

V rámci prípravy na film Herkules vytvoril Johnson so svojim tímom špeciálnu diétu „12 Labors“, aby zaistili, že bude v najlepšej forme svojho života. Túto diétu Dwayne dodržiaval 22 týždňov.

Dwayne o svojom jedálničku: „Väčšinou jem 6 – 7 krát denne. Je to o tom, prijať dostatok bielkovín na podporu rastu svalovej hmoty – všetko je presne odmerané tak, aby som dosiahol svoj cieľ. Veľké množstvo bielkovín, komplexné sacharidy a zelenina, to je základ. Strava je tak dôležitá, že to nie je ani možné dostatočne zdôrazniť.

Diéta „12 Labors“

  1. jedlo: 280 g rybích filé, 4 bielky, 140 g ovsených vločiek
  2. jedlo: 225 g kuracieho mäsa, 150 g ryže (gramáž v neuvarenom stave), 150 g brokolice
  3. jedlo: 230 g tresky, 150 g ryže, 130 g špargle
  4. jedlo: 225 g kuracieho mäsa, 150 g ryže (gramáž v neuvarenom stave), 150 g brokolice
  5. jedlo: 230 g tresky, 120 g ryže, 130 g špargle
  6. jedlo: 280 g rybích filé, 250 g pečených zemiakov so šalátom
  7. jedlo: 30 g kaseinového proteínu, 10 bielkov miešaných s cibuľou, paprikou a hubami

Takúto diétu by nezvládol len tak hocikto. Môžeme vidieť, že Dwayne kvôli filmu Herkules urobil maximum a preto si určite zaslúži obdiv svojich fanúšikov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *