Ako sa zbaviť bolesti chrbta? Máme 5 rád.

6 výhod, ktoré ti prináša vitamín C
6 výhod, ktoré prináša vitamín C
21. júna 2018
chudnutie s výživovým poradcom
Chudnutie s výživovým poradcom?
6. júla 2018
Zobraziť všetko

Ako sa zbaviť bolesti chrbta? Máme 5 rád.

5 rad ako predist bolesti chrbta, bolesť chrbta

Neviete, ako sa zbaviť bolesti chrbta? Pripravili sme si pre vás 5 rád, ktorých by ste sa mali držať, aby sa vám uľavilo a bolesť chrbta vás viac netrápila.

Naťahujte sa a rozcvičujte sa, aby ste predchádzali bolesti chrbta

Naťahujte sa hneď ráno po prebudení, počas pracovnej pauzy, pred spaním a stále, pokiaľ si na to spomeniete a máte čas. Ak sa už s bolesťou chrbta zobudíte, natiahnite sa tak, že sa snažíte natiahnuť všetky končatiny do diaľky a taktiež do kríža (ľavá noha, pravá ruka a naopak). Pravidelné naťahovanie sa uvoľňuje svalstvo a tým predchádza k častým bolestiam chrbta, ktoré sú spôsobené stuhnutím. Bolesti chrbta vás už nebudú trápiť tak často.

strečing na bolesť chrbta, naťahovanie

Bolesti chrbta predídete cvičením, cvičením a znova cvičením

Už ste niekedy počuli, aby cvičenie niekedy škodilo? Zaraďte pár cvikov a ráno po natiahnutí sa si trošku zacvičte. Pomáha to. Pokiaľ vás chrbát už bolí, cvičenie vám uľaví a skráti dobu rekonvalescencie. Cvičením sa vám začnú spevňovať svaly chrbta, budú silnejšie, odolnejšie a pružnejšie. To spôsobí, že váš chrbát už nebude tak citlivý na zranenia.

cvičenie na bolesť chrbta

Teplá sprcha či vaňa

Uvoľniť vaše stuhnuté svalstvo je veľmi jednoduché. Pomôže vám k tomu teplá sprcha či vaňa. Uvoľnite sa, ľahnite si do teplej vane a vylepšite si kúpeľ obyčajnou jedlou soľou, ktorú nechajte vo vani rozpustiť. Soľ totižto odplavuje z tela toxíny, ktoré sa v stuhnutých svaloch zhromažďujú.

teplá sprcha alebo horúci kúpeľ na bolesť chrbta

Gymnastická lopta

Gymnastická lopta je neuveriteľným pomocníkom nie len pre náš chrbát. Veľmi pomáha pri uvoľnení chrbtových svalov. Jednou z možností, ako loptu využiť je natiahnuť sa cez ňu na chrbte a rukami sa snažiť dotknúť zeme. Gymnastická lopta taktiež zaručuje zdravšie sedenie oproti klasickej stoličke, pretože zaisťuje aktívny pohyb.

fit lopta a cvičenie na bolesť chrbta

Masáž

Ak máte bolesti, zverte sa do rúk odborníka a nechajte si urobiť dokonalú masáž, vďaka ktorej sa budete určite cítiť lepšie. Pokiaľ to nieje vážne, poproste svojho partnera či partnerku, spojíte príjemné s užitočným a spríjemnite si tak večer.

masáž na bolesť chrbta

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *