Ako si (ne)skrátiť život! Tu sú rady!

čo vieme o dwayne the rock johnson
Čo vieme o Dwayne “The Rock” Johnson – ovi
6. júla 2018
Zobraziť všetko

Ako si (ne)skrátiť život! Tu sú rady!

ako si neskrátiť život

Chcete sa dožiť vysokého veku? Potom sa musíte venovať svojmu zdraviu. Prinášame vám 5 tipov, ako si neskrátiť svoj život.

1. Fajčenie a život

Fajčenie je zlozvykom, ktorý si neodpustí asi štvrtina obyvateľov Českej republiky, aj keď vedia, že to má výrazne negatívny vplyv na dĺžku života. Skúste si zistiť, koľko fajčiarov sa dožilo nejako úctyhodného veku. Zistite, že to tak je len vo výnimočných prípadoch. Takže ak si chcete skrátiť dobu pobytu na tomto svete, kľudne fajčite ďalej. Ale ak sa chcete zo života radovať čo najdlhšie, je správny čas skončiť s fajčením.

2. Pitie alkoholu a skrátenie života

Konzumácia alkoholu je podobne rizikovou záležitosťou ako fajčenie. Avšak to nie je úplne pravda. Mnohé prieskumy dokazujú, že pokiaľ len občas pijete alkohol (hlavne víno) a v malom množstve, môže to mať na dĺžku života pozitívny vplyv.

3. Pohyb vs. dlhovekosť

Ten, kto neustále vysedáva pred televíziou na gauči a nepretiahne si občas telo, nemôže čakať, že sa dožije 100 rokov. Ľudský organizmus skrátka pohyb potrebuje. Aj tu samozrejme platí – všetko s mierou. Pri cvičení sa zbytočne nepreťažujte, majte ohľad na svoj vek a fyzické možnosti. Telo si na dávky cvičenia potrebuje zvykať postupne.

4. Saunovanie

Okrem pravidelného pohybu a cvičenia prispieva k predĺženiu života aj odpočinok. Telo si dokonale oddýchne a zregeneruje, pokiaľ mu napríklad doprajete pobyt v saune. Moderný spôsob predstavujú infrasauny.

Účinky infrasauny sú prakticky rovnaké ako v prípade osvedčenej fínskej sauny. Pobyt v nej je však omnoho príjemnejší. Už len z tohto dôvodu, že vnútorná teplota vnútra zariadenia nedosahuje tak vysokých teplôt, pričom vplyv na zdravie je rovnaký.

Skúste infrasaunu a poznáte, že pre svoje zdravie toho môžete urobiť naozaj veľa bez toho, aby ste sa museli namáhať a prepínať. Ten, kto toto zariadene už vyskúšal, určite potvrdí, že ide o skvelý spôsob ako nechať unavené telo zregenerovať. Dobré je to, že toto zariadenie si môžete obstarať aj domov a nemusíte sa spoliehať na verejné sauny. Lacné infrasauny stoja doslova pár stoviek eur, takže sú dostupné prakticky pre kohokoľvek z nás.

5. Sex

Kto má nedostatok sexu, ten si skracuje život. Nejde len o planú myšlienku. Pravidelný sex má pozitívne účinky. Človek je vyrovnanejší a spokojnejší. Milovanie má pozitívny vplyv pre myseľ a telo a naviac je snáď tou najpríjemnejšou záležitosťou, akú si môžeme predstaviť. Nebaví vás sex? Obohaťte si ho. Použite pri opätovnému hľadaniu chuti do sexu erotické pomôcky a znova nájdite stratenú túžbu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *