Javorovo orechová pizza s kuracím mäsom
Ak potrebujete uspokojiť chuť na mäso siahnite radšej po kuracom. Je to mäso s najnižším počtom kalórií a tukov. Uistite sa, že syr má minimálne 33% podiel tuku, aby ste zabránili nechutnej gumovej štruktúre jedla. A môže sa začať pripravovať chutná pizza.
Množstvo: 6 porcií
Príprava: 15 minút
Celkový čas: 35 minút
Cukor: 42g/ porcia
Ingrediencie:
- 4 čajové ližičky extra panenského olivového oleja
- 1 polievkovú ližicu kukuričnej múky
- 450g predpripraveného pizzového cesta
- ½ hrnčeka na tenko nakrájenej cibule
- 100g nastrúhaného cheddaru
- 200g grilovaných kuracích pŕs nasekaných na kusy (dá sa nahradiť kuracou šunkou)
- 2 polievkové lyžice nasekaných orechov
- 2 polievkové lyžice javorového syrupu
Postup:
- Vložte plech do rúry na najnižšiu možnú pozíciu. Predhrejte rúru na na 250 stupňov. Na plech rozotrite olivový olej a posipte kukuričnou múkou. Pripravte si pizzové cesto približne na veľkosť Vášho plechu.
- Zostávajúci olivový olej rozotrite na pripravené pizzové cesto. Posipte ho nastrúhaým syrom, na tenko nakrájanou cibuľou . Rovnomerne poukladajte predpripravené kuracie mäso (alebo kuraciu šunku) a navrch posipte rozdrvenými orechmi.
- Pečte pizzu do zlatista, pokiaľ nebudú okraje pekne chrumkavé. Približný čas v rúre je 13 až 17 minút. Po vytiahnutí dokončite pizzu jemnou polevou javorovým syrupom.
Nutričné hodnoty
6 porcií
1 porcia obsahuje približne: 386 cal, 18g tuku, 649mg sodíka, 42g cukru, 16g proteínov