Ako som schudla (MIŠKA 27R.)

SVIEŽI DRINK PRE HORÚCE DNI: ZELENÉ ANANÁSOVÉ SMOOTHIE
5. mája 2018
5 dôvodov prečo milovať beh aj počas leta
5. júna 2018
Zobraziť všetko

Ako som schudla (MIŠKA 27R.)

Ako som schudla

Vždy som obdivovala ľudí s krásnou postavou a silou a chcela som vyzerať taktiež uspokojivo. No nedarilo sa mi to. Celé moje dospievanie som sa snažila zhodiť váhu, no nešlo mi to.

 

Teraz som mamkou 2 detičiek a podarilo sa mi dosiahnuť svoju vysnívanú postavu. Nechcela som aby som dospela do štádia, kedy si poviem „mám 2 deti môžem si dovoliť vyzerať ako vyzerám“. Chcela som byť štíhla ale hlavne zdravá.

 

Po mojej premene som šla k môjmu lekárovi a ten bol v údive z mojich výsledkov. Správna výživa ma posunula dopredu výzorom aj zdravotne. Myslím si, že naozaj sme to čo jeme.  Pred premenou som vedela, že musím niečo robiť, dozvedieť sa viac o správnej výžive kvôli môjmu zdraviu, ale nevedela som ako.

 

AKO SOM SA ZMENILA?

Začala som čítať všetko, čo som dostala do rúk o zdravej výžive. Knihy, časopisy, webové stránky, články. Po mojom prvom dieťati som sa chcela dostať späť na pôvodnú váhu a tak som sa prihlásila na box. Bolo to ťažké!

S údivom som sledovala, ako dokáže inštruktor tak rýchlo udierať do mecha. Videla som, koľko energie a síl ho to stojí. Učil ma základné zručnosti a praktiky. Bolo to dosť náročné a z tréningu som odchádzala maximálne vyčerpaná.

Po hodine boxu som sa vrátila späť do miestnej telocvične, kde taktiež bolo boxerské vrece. Začala som rýchlo udierať do mechu. Skúšala som si spomenúť na všetko, čo som sa naučila s inštruktorom. Robievala som to pravidelne.

Teraz, keď boxujem v posilňovni, ženy sa ma pýtajú ako na to, čo je pre mňa skvelý pocit. Na chladničke mám zavesené fotky fitnesiek, aby som si stále pripomínala moje ciele. Vždy som chcela vyzerať perfektne a hlavne byť zdravá.

Časom, ako moje poznatky o diétach a cvičení rástol, som neustále menila svoj jedálniček a tréningové programy, aby môj výkon rástol. V mojich začiatkoch mi strašne pomohol výživový poradca a fitness tréner, ktorý ma učil správne stravovanie a správne vykonávanie cvikov aby neprišlo k úrazu. Baví ma dennodenne sa učiť niečo nové a stále sa ku mne dostávajú nové a nové poznatky, ktoré naplno využívam aby som došla až k splneniu mojich snov.

Uvedomila som si, že robím veľké pokroky, keď pre mňa neznámi ľudia chodili o rady, ako zhodiť toľko kíl za tak krátky čas. Dávalo mi to pocit, že to čo robím má zmysel. No pre mňa to nebolo rýchlo. Rok som poctivo dodržiavala všetko, čo som sa naučila s trénerom a sama.

AKÝ BOL MÔJ TRÉNINGOVÝ PLÁN?

 

Menila som opakovania, série, váhu a cviky každých 4-6 týždňov. Bolo úžasné sledovať, ako pri vykonávaní rovnakého cviku s inými opakovaniami, sériami a váhou sa daný pocit pri cvičené radikálne zmení a daný cvik zaberá zrazu inak ako minule.

Skúšala som čo najkratšie prestávky medzi sériami na oddych. Dlhšie prestávky som mala až po dokončení všetkých sérií daného cviku. Stále si so sebou nosím fľašu s vodou a s proteínom, samozrejme nesmie chýbať ani banán.

Stále som si po tréningu zapísala čo som robila, ako som sa cítila, aby som vedela zvážiť, či zvýšiť alebo znížiť záťaž podľa môjho pocitu. Mala som zapísané, koľko vody som vypila, vedela som kedy jesť banán, piť proteín a tak som presne dodržiavala moje stravovanie a praktiky.  Ak som bola príliš vyčerpaná po určitom tréningu, pozrela som sa do zápisníčka, ako som sa cítila predchádzajúci tréning a vedela som zvážiť, či nepotrebujem jeden extra deň na odpočinok.

Každé telo je rozdielne. Niekto je silnejší, niekto vytrvalejší, a preto je potrebné poznať samého seba. Naučte sa poznávať samých seba.

AKÝ BOL MÔJ DIÉTNY PLÁN?

 

  1. Jedlo: ¼ pohára ovsených vločiek, ½ pohára odtučneného mlieka, 2 lyžičky semiačok, 1 lyžička naturálneho arašidového masla, pohár acai džúsu.
  2. Jedlo: 1 banán, 30g whey protein
  3. Jedlo: malé kuracie prso so zeleninou, ½ pohára ryže
  4. Jedlo: mandle s gréckym jogurtom
  5. Tuniak so zeleninkou.
  6. Proteínová tyčinky alebo 30g whey protein

 

Takto by som vedela zhrnúť jeden z mojich dní, jedálniček si už robím automaticky dopredu na celý týždeň. Taktiež nakupujem potraviny dopredu, aby som zbytočne nekupovala to, čo nepotrebujem.

Aké doplnky výživy používam?

  • Whey Protein
  • BCAAs
  • Glucosamine, MSM, and Chondroitin Liquid
  • Multivitamin/Multimineral
  • Co Q-10
  • L-Carnitine Liquid

Moje rady pre Vás:

– Zmeňte svoje návyky a nebojte sa tej zmeny, stanovte si ciele a nájdite cesty ako ich dosahovať.

– Ostaňte motivovaný a každý deň sa naučte niečo nové.

– Nikdy sa neuspokojte so svojím egom, stále to môže byť lepšie.

– Rozdeľujte si kardio tréning so silovým, nikdy ho nerobte naraz.

– Nezabúdajte aj na odpočinok, ktorý vaše svaly potrebujú.

– Pite veľa vody.
– Nezabúdajte na vitamíny, ktorý pri tréningu strácate.

– Nepite alkohol.

– Nezabúdajte na pravidelné prehliadky u doktora.

– Jedzte iba také jedlá, ktoré Vás privedú k vytúženým výsledkom.

– Nezabudnite, že cvičenie a zdravé stravovanie je zmena životného štýlu.

– Nezabúdajte na vhodné doplnky výživy pre Vás, ktoré sú potrebné aby sa telo regenerovalo a cítilo sa fit a zdravo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *